• Samen werken in het groen

Van harte welkom bij Harcohof Zorgkwekerij. 

Uw kind of uw cliënt heeft een steuntje in de rug nodig om de stappen naar zelfstandigheid te maken. Daar willen wij graag daadwerkelijk in ondersteunen. 

De Harcohof is een zorgkwekerij met biologische en duurzame insteek. Met ruim tien jaar ervaring in de zorg. Ons bedrijf bestaat al meer dan 35 jaar en Harry, de eigenaar, is vrijwel zijn hele leven al hovenier. Zijn passie zit in de combinatie van een goede manier van zorg voor de aarde en zorg voor  mensen met een rugzakje. Dat geeft hem energie. Samen met Yuri vormt hij het zorgteam van Harcohof. Wij bieden ruimte aan mensen met 

-autisme

-schoolproblemen

-burn-out

-afstand tot de arbeidsmarkt

-vanaf 14 jaar

Ons bedrijf is rolstoel- en rollator toegankelijk

Ook voor oudere mensen bieden we dagbesteding. 


Voor jongeren vanaf 18 jaar

In overleg met ouders, begeleiding of ambulante ondersteuning kan een jongere met schoolproblemen hier terecht. Voorwaarde is wel dat deze jongere belangstelling heeft voor het werken met planten en de natuur. 

Wij bieden een dagritme en sociale activering. Onze werktijden zijn van 8:30 – 16.00 uur en we zijn geopend van maandag tot en met donderdag. 

Na een kennismakingsgesprek nemen we met de deelnemer en eventueel de begeleider en u door wat de wensen en mogelijkheden zijn, zodat de jongere zich hier zo snel mogelijk op de juiste plek zal voelen. 

Iedereen heeft een ander doel en afhankelijk daarvan maken we een duidelijk programma. Onderliggend is altijd de groei naar zelfstandigheid en naar persoonlijk welzijn. 

Wie zijn wij

De Harcohof is een kleinschalig bedrijf, gericht op kwaliteit. Wij willen op een biologische manier mooie en goede planten kweken en de liefde voor dit vak overbrengen op onze deelnemers. 

Dat kan alleen als er rust en ruimte is. Uiteraard hebben we doelen die we graag willen behalen, maar die zijn afgestemd op de deelnemers en niet op een zo hoog mogelijke productie. En voor onze mensen is een prikkelarme omgeving zeer belangrijk, daar zorgen we dan ook voor. 

Natuurlijk willen we ze uitdagen, maar met zachte hand, zonder druk. Het gaat er ons om dat de deelnemer opbloeit, net zoals onze planten en dat gaat simpelweg niet met drang en dwang. Heeft u interesse in de Harcohof? U bent van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking.

Groeten Yuri en Harry

Kwaliteit

Om de dagbesteding op de Harcohof vanaf het begin goed op te zetten zijn wij eerst begonnen met het opstellen van een kwaliteitshandboek volgens de normen van de Verenigde Zorgboeren.  (link naar onze zorgboerenpagina)

Ons handboek is ondertussen getoetst en gecertificeerd met het evaluatiecertificaat door de Verenigde zorgboeren. Het certificaat heeft intussen een mooi plekje gekregen.

Op de kwekerij proberen wij zo ecologisch mogelijk te werken, puur natuur dus. Onze kwekerij is niet afhankelijk van productieaantallen hierdoor is er ruimte is voor elk werktempo. Individuele aandacht en plezier in het werken staan hierbij voorop.

Er is ten alle tijden een bhv’er aanwezig en alle medewerkers hebben een V.O.G. verklaring. Noodplannen, blus en E.H.B.O. middellen zijn allen recent.

Een groot deel van de kwekerij is ondertussen verhard en ook voor mindervaliden begaanbaar. Wij beschikken over verstelbare kweektafels en er zullen in de toekomst verdere aanpassingen worden gedaan om onze kwekerij nog toegankelijker te maken.

Kwaliteit en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel!

Sinds maart 2013 beschikt Stichting Harcohof over het keurmerk: ‘kwaliteit laat je zien’.