• Samen werken in het groen

Welkom bij Zorgkwekerij Harcohof

We willen graag in het kort uitleggen welke mogelijkheden wij voor jou hebben. Want je bent waarschijnlijk niet toevallig bij ons gekomen. 

Heb jij in de ochtend moeite met opstaan en lukt niets echt goed. 

Je voelt je niet thuis op school / jouw dagbesteding

Lukt het niet om naar school / werk te blijven gaan.

Mis je een vast patroon in jouw dag 

Mis jij iemand die jou begrijpt op jouw werkplekWerken aan je toekomst

Wil jij gewoon werken op een rustige plek. Leuk werk dat goed bij jou past. Jezelf kunnen zijn bij mensen die je begrijpen.

Lekker buiten, met je handen in de aarde en resultaat zien van je werk. Van zaadje tot volledige plant. 

Anders leren dan op school, bezig zijn met je handen, zonder druk en op jouw tempo. Ergens bij horen en samenwerken.Kansen pakken op je eigen manier

Bij Harcohof werk je in onze kwekerij met biologische en duurzame manier van werken.

Dat betekent dat je ook met je handen ‘in de aarde’ zit. En dat je resultaat kunt zien van je werk: van zaadje tot volledige plant, het groeit en bloeit bij ons allemaal. 

En daardoor doe jij dat ook, op jouw eigen manier. 

Lekker buiten werken, overzicht hebben en houden op je werk, en tegelijk ook leren wat belangrijk is in dit vak. Daar kun je wat mee in de toekomst!

Ook leer je gewoon hoe het is om te werken. Van ons krijg je een dagritme, zodat je weet waar je aan toe bent.  De werkdag duurt van 9.00 uur tot 16.00 uur s’ middags. Tot vier uur dus. En je kunt bij ons terecht van maandag tot en met donderdag. 

Als je nog leerplichtig bent, gaat dat niet zomaar, dat zeggen we eerlijk. 

Maar je kijkt hier niet voor niets, waarschijnlijk is het al langere tijd duidelijk dat jij je draai niet kunt vinden op school. En daarom heb je ook al contact gehad met de leerplichtambtenaar. 

Met deze ambtenaar gaan we, als je bij ons wilt komen, overleggen wat de beste manier is voor jou. Want misschien is elke dag nog niet goed voor jou of duurt een hele dag te lang. Dat gaan we samen bepraten, met jou ook. Maatwerk dus, zodat het precies bij jou past. 

Ook als je al wat ouder bent kun je bij de Harcohof terecht. Wij zijn er voor iedereen die een steuntje in de rug nodig heeft om de stappen naar zelfstandigheid te maken. Als je maar wel interesse hebt in planten en natuur, want dat hoort bij ons. Wie zijn wij

Ik ben Harry en ik ben hovenier, al meer dan 45 jaar.  Werken in het groen vind ik heerlijk en daarom ben ik ruim 35 jaar geleden met hoveniersbedrijf Harco begonnen. Mijn eigen bedrijf, waar ik nog steeds heel trots op ben. 

Wat ik in al die jaren gemerkt heb, is dat werken in het groen energie geeft aan mensen, aan mij ook. Dat wil ik graag anderen ook laten ervaren: de helende werking van de natuur. Daarom heb ik nu ruim tien jaar de zorgkwekerij Harcohof. Ik houd namelijk van werken met bijzondere mensen, zoals jij. Dat geeft mij extra energie en daardoor loop ik ook een tandje harder voor jou. 

Dat doe ik natuurlijk niet alleen, samen met Yuri vorm ik een team. Een goede plek voor jou

Als je 14 jaar of ouder bent, dan kun je bij ons terecht op de zorgkwekerij. 

Wat??? Hoef je dan niet meer naar school? of naar je werk?

In bepaalde gevallen inderdaad niet meer nee. Want het kan zijn dat jij op school of jouw werk helemaal niet op je plek bent. En op je plek zijn is voor iedereen belangrijk, dus ook voor jou. 

Als je goed op je plek bent, dan voel je je beter op je gemak, sta je meer open om iets te leren en ga je na afloop naar huis met een goed gevoel. Want je telt mee, op de manier die bij jou past. 

Uitdaging

We vinden het wel mooi om je een beetje uit te dagen. Ook dat hoort bij ‘je kansen pakken op jouw manier’.  Dus we gaan met jou kijken, wat jij allemaal kunt. Dat is vaak veel meer dan je zou denken. Juist omdat je met je handen werkt, omdat je met een vak bezig bent, leer je anders dan op school. 

Er zijn niet zoveel zorgkwekerijen in het land. Wel veel zorgboerderijen. Maar wij werken echt alleen op de kwekerij en in de tuin. Dat zou dus ook kunnen, dat je meegaat naar de tuin van onze klant, en daar meehelpt.

De tuin is voor heel veel mensen super belangrijk. Daar kunnen ze ontspannen, daar hebben ze gezelligheid, daar vinden ze rust. Maar, dan moet die tuin wel goed onderhouden zijn en daar heeft niet iedereen tijd voor. Daar kunnen wij dan weer bij helpen.Nieuwsgierig geworden?

Als je nu nog steeds leest, is het tijd om te vertellen wat je bij ons precies kunt doen:

Planten schoonmaken

werk in de groentetuin

heg knippen / snoeien

mee met de hovenier

wieden

vegen

kruien

hout kloven

auto’s wassen

harken

bladruimen

schoffelen

werk in de kas

schilderen

grasmaaien

en alles wat verder gedaan moet wordenEr zijn ook extra mogelijkheden voor jou:

– je kunt certificaten halen in de groenvoorziening

– je kunt doorgroeien naar werk 

– je kunt jobcoaching krijgen

Leuke dingen die er gewoon bijhoren:

– je krijgt werkkleding van ons

– we organiseren af en toe een excursie rondom het thema groen, dan gaan we dus met elkaar ergens anders kijken en luisteren.

– je hoort bij het team en we hebben teamactiviteiten, zoals een BBQ of iets anders gezelligs. Wil je een keertje komen kijken, vul dan het formulier in en we maken een afspraak met je. 

Je bent van harte welkom!Wat vinden anderen van ons

” Ik heb 1,5 jaar bij jullie mogen werken aan mijn dagritme. Mijn ritme is verbeterd al is het wel moeilijk voor mij. Door mijn verhuizing kan ik niet meer bij jullie komen werken.”

“Ik wil jullie bedanken voor het begrip en de prettige gesprekken. En wens ook jullie een mooie toekomst”

 – M –“Ik voel mij thuis op de Harcohof. De ruimte, natuur en bewust bezig zijn met groen heeft mij veel rust in mijn hoofd gegeven. Ik krijg goede ondersteuning op mijn vragen. Hier kan ik zelf verder mee.”

 

–  H –Voor wie

De Harcohof is voor jou wanneer je ouder bent dan 14 jaar je uitgevallen bent op school, je werk of je op een plek in dagbesteding zit waar je niet past. 

Je kan wel een beetje hulp kan gebruiken om de stappen naar zelfstandigheid te maken. 

Ook vind je het fijn om te werken met planten en de natuur.

Ben je opzoek naar werken met dieren dan zijn wij niet de juiste plek.Vind je het spannend om zomaar een afspraak te maken? Je mag altijd iemand meenemen die jij er graag bij wilt hebben. Wanneer je hier bent laten we je voelen en ervaren hoe het is om bij ons te werken. En daarna beslis je zelf of je bij ons wilt komen werken. 

Wil je een keertje komen kijken, vul dan het formulier in en we maken een afspraak met je. 

Je bent van harte welkom!Veelgestelde vragen

Kan ik gelijk beginnen?

Ja, wanneer de alles geregeld is met jouw begeleiders kan jij gelijk starten.

Kan ik met de bus komen?

Ja, de buurtbus komt langs de zorgkwekerij Harcohof

Kan ik thuis worden opgehaald?

Nee, je moet wel zelf hier naar toe komen.

Ik loop met een rollator of zit in een rolstoel, is de Harcohof dan ook voor mij?

Ja hoor! Jij bent ook van harte welkom. We hebben gezorgd dat het voor jou ook een fijne plek is om te zijn

Wil jij horen bij ons team, samen werken in de natuur en weer met plezier je dag starten? Mooi dan zien wij elkaar snel!

Tot gauw  Yuri en Harry