Zorgkwekerij

Op onze zorgkwekerij kweken wij vooral vaste planten voor de verkoop aan particulieren, groothandel en klanten van ons hoveniersbedrijf. Ook heesters en andere beplanting kunt u vinden op onze kwekerij. Op het moment hebben we zware Buxus en verschillende maten Taxus. Wat wij niet op voorraad hebben kunnen we voor u bestellen.

Onze medewerkers komen voor het opbouwen van bv. dagritme, arbeidstraning en/of werkervaring. Alleen het ontwikkelen van zelfvertrouwen bied de mensen al nieuwe mogelijkheden en een betere toekomst. Het is leuk om te werken met planten en deze te zien groeien. maar het is ook goed om samen te werken met collega`s. Onder deskundige begeleiding is er voor iedereen is een passend doel om naar toe te groeien.

Ons kweekplan is afgestemd op de deelnemers. Door ons kleine assortiment blijft de verzorging voor de deelnemers overzichtelijk. Wij zijn geen productie gerichte kwekerij, ontspanning staat voorop. Wel proberen we een hoogwaardige kwaliteit te kweken die we aan particulieren of hoveniers verkopen. De inkomsten hiervan gebruiken we voor de opwaardering van de kwekerij.

In de winterperiode voeren wij in onze loods diverse onderhoudswerkzaamheden uit zoals onderhoud aan en reparatie van fietsen, gereedschap, skelters en meubels. Verder kunnen we binnen oppotten, de loods verbouwen en in de tunnelkas werken. De deelnemers kunnen afhankelijk van hun wensen een taak kiezen die hun het beste past.

Kortom er is genoeg te doen!

Harcohof overzicht